Hoće da sruše Crvenu zvezdu i Partizan! Stigla NBA mašina!
Nemanja Nedović i Kevin Panter, Foto: Starsport

aba liga

Hoće da sruše Crvenu zvezdu i Partizan! Stigla NBA mašina!

Iskusni 30-godišnji Amerikanac je dve sezone igrao Evroligu u Anadolu Efesu i Žalgirisu

Objavljeno: 12:00h

Kakav finiš prelaznog roka za Dubai! Delovalo je u jednom trenutku da će novi tim u prvoj ABA sezoni imati solidnu ekipu i ništa više od toga, ali sa poslednja dva pojačanja pokazali su ozbiljne ambicije da napadnu sam vrh! Prvo je direkt iz NBA lige stigao Davis Bertans, a sada je potpisan još jedan bivši NBA igrač!

Ekipu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pojačao je nekadađnji plejmejker univerziteta Teksas i bivši košarkaš Hjustona i Atlante Ajzea Tejlor! Iskusni 30-godišnji Amerikanac je dve sezone igrao Evroligu u Anadolu Efesu i Žalgirisu, a prošlu sezonu je proveo u Kini igrajući za Šanksi Lungs.

Davis Bertans
Davis Bertansfoto: Starsport

Tejlor posle završenog koledža morao da se dokazuje kroz razvojnu ligu jer nije izabran na draftu, a onda je u szeoni 2016/17 sedam mečeva za Hjuston. Naredne godine je u Atlanti igrao na čak 67 duela, a zatim je otišao u Izrael, pa u Mursiju. U Anadolu Efesu i je igrao solidno, ali je u Žalgirisu bio sjajan i bio je MVP finala litvanske lige.

KK Partizan i KK Crvena zvezda
KK Partizan i KK Crvena zvezdafoto: Starsport©

Na poziciji plejmejkera Tejlor će morati da se izbori za minute sa Nejtom Mejsonom i bivšim igračem Crvene zvezde Aleksom Uskokovićem. Tu su i Klemen Prepelič, Danilo Anđušić i Filipinac Tirdi Ravena na dvojci, na trojci su opcije Avudu Abas i Nemanja Dangubić, a pored Bertansa kao četvorka opcija je Džakori Vilijams i mladi Bora Jašar. Centri će ove sezone biti Leon Radošević i Ahmet Duverioglu, a videćemo da li je to to ili nam je Dubai spremio još neko pojačanje do početka sezone i meča sa Crvenom zvezdom na startu ABA lige.

Bonus video:

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

(Espreso/Mondo/N.L./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.